Ulje za emulziju Castrol Hysol MB 50, 20l pakiranje

Ulje za emulziju Castrol Hysol MB 50, 20l pakiranje

Techniclean MTC 43 Castrol, sredstvo za čišćenje i dezinfekciju rashladnih sustava alatnih strojeva, 1kg

SKU: E4-TMTC43
 
 
PRICE: 10,80 € + VAT
 
13,50 €
 
 
 
 
 
 
SHARE THIS
 
DOWNLOAD FILES
 

Castrol TECHNICLEAN MTC 43
Sredstvo za čišćenje i dezinfekciju rashladnih sustava alatnih strojeva


Opis
Svijetlo plava tekućina koja se koristi za čišćenje i steriliziranje rashladnih sustava strojeva. Sadrži odabrane emulgatore sa biocidima, inhibitorima korozije te sredstvo za povećanje lužnatosti.

Primjena
Primjenjuje se za čišćenje i steriliziranje spremnika i vodova emulzije za hlađenje i podmazivanje alatnih strojeva. Dodaje se 24 sata prije istakanja stare emulzije. Ima snažno detergentno djelovanje koje emulgira i odstranjuje sapunske naslage uzrokovane tvrdom vodom, nakupine bakterijske sluzi i strana ulja. Aditivi uništavaju bakterije, popravljaju pH vrijednost emulzije i sprječavaju bilo kakvu koroziju u periodu rada do istakanja stare emulzije. Korištenje TECHNICLEAN MTC 43 sredstva za čišćenje prije izmjene emulzije uvelike doprinosi kvaliteti i efikasnosti nove emulzije.

Upustvo za korištenje

  1. Dodati sredstvo za čišćenje u količini od 0.5 do 1% ukupne količine rashladnog emulzije u spremniku. Npr. na spremnik emulzije od 100 litara dodati 1/2 do 1 litru TECHNICLEAN MTC 43 sredstva.
  2. Sredstvo dodati na mjestu gdje je dobar protok emulzije, kao npr. na mjestu gdje pumpa dovodi emulziju u glavni tank. To osigurava dobro miješanje sredstva za čišćenje sa emulzijom.
  3. Sredstvo za čišćenje se dodaje 1 dan prije istakanja stare emulzije, pri čemu stroj mora raditi najmanje 8 sati. Na taj način se osigurava dobro čišćenje i sterilizacija stroja. Sredstvo za čišćenje nema utjecaja na kvalitetu obrade ili radnika.
  4. Na nekim mjestima gdje je došlo do stvaranja naslaga iznad nivoa emulzije (gdje nema dovoljnog oplahivanja) potrebno je te naslage isprati ručno koristeći emulziju u kojoj je dodano sredstvo za čišćenje.
  5. Isprazniti cijeli sustav a staru emulziju zbrinuti u skladu sa postupkom za zbrinjavanje.
  6. Provjeriti dali je iz sustava (spremnik, pumpa, svi vodovi...) odstranjena sva stara emulzija. Ukloniti sve strane predmete (špena) te napuniti sustav sa svježe pripremljenom emulzijom.

Sigurnosne mjere
Koncentrat sredstva nadražuje oči i kožu. Pri radu koristiti zaštitnu opremu (gumene rukavice, zaštitne naočale, zaštitnu odjeću). Nakon što je sredstvo dodano u stroj u preporučenoj količini sredstvo je potpuno bezopasno.

Napomena
Na strojevima na kojima se obrađuju razni obojeni metali i legure ili gdje je voda koja se koristi za pripremu emulzije nešto tvrđa stvaraju se jače sapunske naslage. U tom slučaju potrebno je dodati nešto veću količinu TECHNICLEAN MTC 43 (1%).
TECHNICLEAN MTC 43 se ne bi trebao koristiti u sustavima koji rade na vrlo visokim tlakovima jer bi moglo doći do pjenjenja.

Karakteristična svojstva

CASTROL TECHNICLEAN MTC 43 sredstvo za čišćenje i dezinfekciju rashladnih sustava alatnih strojeva 1kg


 

 

 

Skladištenje
Skladištiti u natkrivenom prostoru. Ukoliko se skladišti na otvorenom, potrebno je bačve položiti u vodoravan položaj kako bi se spriječilo nakupljanje vode na površini bačve te kako bi se sačuvale naljepnice na bačvi. Ne skladištiti na povišenim temperaturama kao ni na izravnom suncu ili izložene temperaturama ispod 0°C.

Zdravlje, sigurnost, zaštita okoliša
Sve potrebne upute mogu se pronaći u Sigurnosno tehničkoj listi proizvoda. U njoj se nalaze pojedinosti o mogućim opasnostima, upozorenjima i mjerama prve pomoći kao i utjecaj na okoliš i potrebne mjere prilikom zbrinjavanja. Ne preuzimamo odgovornost u slučaju pogrešnog korištenja proizvoda kao ni u slučaju korištenja bez primjene potrebnih mjera sigurnosti ili korištenja u namjenama drugačijim od opisanih.

 
OFFICE Samobor Availabe
OFFICE Otok Samoborski Unavailabe
OFFICE Sveta Nedelja Obrtnička Unavailabe
OFFICE Sveta Nedelja - Franje Tuđmana Unavailabe
OFFICE Prelog Unavailabe
NOTICE
Metal-Kovis d.o.o. does not guarantee that the prices, availability and descriptions of the product are accurate, as well as that the photos match their true appearance.